Načítám...
Základy Junáctví

Reprint prvního vydání knihy Základy junáctví z roku 1912

Cena s DPH:
539 Kč
Cena s DPH:
539 Kč
barva:
Nejprve je třeba zvolit parametr: barva
Záruka:
2 roky
Dostupnost:
Nejdříve zadejte parametry
Tuto kombinaci nelze koupit
Počet:
Ks
Výrobce:
Záruka:
2 roky
Informace o produktu

Reprint prvního vydání knihy Základy junáctví z roku 1912, doplněn současným doslovem. Artefakt slibových obřadů, připomínka našich kořenů a inspirační zdroj.

V roce 1912, kdy kniha vyšla poprvé, byla ve skautských oddílech nejprve velice ceněnou příručkou na provádění junáctví. Od té doby se předává z generace na generaci a za uplynulých 109 let se její význam změnil. Stala se artefaktem slibových obřadů, téměř nedostupnou legendou. Řeč je o knize Základy Junáctví, která se právě dočkala svého třetího vydání.

Dlouhodobá tradice v původní podobě je zpět

Možná váš oddíl patří mezi ty, které by rády používaly knihu Základy Junáctví jako slibový symbol, ale něměli jste dlouhodobě možnost ji sehnat. Jsou oddíly, které vlastní původní stoletou knihu a předávají si jí, což vytváří pěkný most mezi generacemi. Rádi bychom, aby u vás v oddíle kniha sloužila také jako inspirační zdroj a připomínka našich kořenů. 

Aktuální vydání se tomu původnímu snaží maximálně přiblížit. Kniha je reprintem prvního vydání z roku 1912, fotografie zachované v originále byly nově otištěny, ani text nebyl jazykově upravován, jen doplněn současným doslovem. Vydáváme ji ve třech barevných provedeních v plátně. Jde teprve o třetí vydání, které je navíc technicky mnohem lépe provedené než předchozí z roku 1991. Nutno také zmínit mimořádný rozsah publikace (přes 700 stran).

Neobyčejná kniha, které patří přezdívka „bible českého skautingu”.

Příběh se začal psát v létě 1911, kdy nadšený A. B. Svojsík dovezl z Anglie Baden-Powellovu (B-P) příručku Scouting for boys, popisující nové hnutí mládeže. Svojsík se ale rozhodl jít náročnější cestou, nespokojil se s pouhým překladem, jak to udělali jinde. Chtěl knihu přizpůsobit "českému naturelu", kniha je proto koncepčně jiná. B-P ji sestavil s neobyčejnou pílí a houževnatostí, přispěli do ní také mnozí další, až na konci úsilí tu stál po necelém roce více než 700 stránkový knižní cvalík.

"Přál bych tomuto novému vydání, aby se nestalo jen neotvíraným artefaktem, ale i inspiračním zdrojem a připomínkou našich kořenů. Třeba by se čtení z ní, mohlo stát další tradicí při slavnostním táborovém ohni. Vždyť právě toto pojmenování večerních plamenů, které otřesou dětskou duší, pochází ze Svojsíkova pera." 

~ Roman Šantora – Bobo, Archiv Junáka, Skautský institut

 

Vydáno: 2021, vydal Junák - český skaut, TDC, z.s.

3. vydání dle 1. vydání z 1912

Počet stran: 736

Kresba na obálce: Mikoláš Aleš

Jazyk vydání: český

Vazba knihy: pevná / vázaná

Formát A5, rozměry 13,5 x 20,5 x 4,5 cm

ISBN: 978-80-7501-158-9

 

Poptávka

 
Stručně ke zpracování Vašich údajů

Na naší webové stránce využíváme různé technologie, abychom Vám mohli poskytnout optimální zážitek. K nim patří zpracování údajů, které jsou technicky nutné k prezentaci webových stránek a jejich funkcionalit, rovněž další technologie, které jsou využívány k pohodlnému nastavení webových stránek.

V případě, že s tímto nesouhlasíte, můžete povolit jen tu část sbírání dat, se kterou souhlasíte.

Přečtěte si naše informace o ochraně osobních údajů zde

Více informací o problematice naleznete zde.
Nutné pro správný chod webu, ukládají se pouze informace k zobrazení, přihlášení nebo nastavení této webové prezentace.
Data použitá pouze pro statistické vyhodnocování, například návštěvnosti, počtu zobrazení jednotlivých stránek apod.
Data používáme k vyhodnocení nákupů, k personifikaci reklamy a návrhů produktů.