Dává masu a potravinám uzenou chuť
Tekutý kouř prostě použijete všude tam, kde potřebujejete zvýraznit chuť a vůni kouře. Dává masu a potravinám uzenou chuť.
Balení: 50 ml
Vzniká, stejně jako klasické studené a teplé kouře, spalováním kvalitního dřeva a následnou kondenzací ve vodě. Vzniklé kondenzáty jsou ale ještě dále upravovány a zbavovány zbytků nežádoucích látek tak, že je u finálního produktu na rozdíl od klasických kouřů známo jeho přesné složení. Pro pozitiva použití tekutého kouře mluví i skutečnost, že tekuté kouře jsou používány i k výrobě biopotravin.
Nesmírnou výhodu jeto, že díky tekutému kouři si můžete maso pěkně „vyudit“ u sebe doma - klidně třeba i v paneláku.
Použití:
Tekutý kouř prostě použijeme všude tam, kde potřebujeme zvýraznit chuť a vůni kouře. Dává totiž masu (a nejen masu) uzenou chuť. Pro marinování masa přidejte 2-3 polévkové lžíce kouře na 1kg masa. Moc to ale nepřežeňte, protože příliš velké množství může vést k nežádoucímu zhořknutí - je to koncentrát, takže je lepší ho před použitím trochu naředit voou.
Kromě masa lze ale takto „udit“ i například sýry. Stačí je pouze lehce potřít či postříkat a nechat ho zaschnout. Kapkou tekutého kouře lze vylepšit třeba i sklínku whiskey.